CUKINIA ZAPIEKANA Z MANGO, KOLENDRĄ I KOZIM SEREM

Lubicie delikatne przystawki w połączeniu z winem?
Dziś Szefowa kuchni Oliwia Bernady (nominowana w kategorii Kobieta Szef 2015, przez Gault & Millau Polska), poleca delikatną bezmięsną przystawkę, która idealnie sprawdzi się z białymi winami.
 
 
Przepis na 4 porcje:
1 dojrzale mango
1 doniczka kolendry
200 g kremowego serka koziego
300 g cukinii
Sól (opcjonalnie)
Czerwony pieprz do dekoracji

Przygotowanie
Cukinie myjemy i kroimy w cienkie ukośne plasterki. Grillujemy z obu stron.
Mango obieramy, kroimy w większą kostkę. W naczynku do zapiekania układamy na przemian cukinie, listki kolendry i mango.
Zapiekamy w piekarniku 12 minut w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz